התזונאי יאיר קרני מסביר על הקשר החשוב בין פעילות גופנית ותזונה ומחדד מה צריך לאכול (וכמה) כשרוצים לשמור על משקל תקין או להרזות.
מִזה שנים רבות עוסקים אנשי התזונה בהרכבת מיצַג שבעזרתו ניתן לרכז עבור הציבור את המידע בנושא התזונתי – מה צריך להיות הרכב המזון שלנו ומה הוא צריך להכיל, שיעביר את המסר בצורה ברורה פשוטה ומוחשית.
בשנות השבעים של המאה הקודמת, הגיעה קבוצת תזונאים בארצות הברית למסקנה שהצגת הנתונים בצורת פירמידה ממחישה לציבור הרחב באופן הטוב ביותר מה צריך לצרוך מכל קבוצת מזון וכמה.
ראשית, הם הגדירו את קבוצות המזון השונות. אחר כך הגדירו את הכמויות הנחוצות ליום מכל קבוצה ואת המידע הזה שיבצו בתוך הפירמידה לפי סדר יורד בכמויות: ככל שעולים בפירמידה מהבסיס עד לראש הפירמידה.
דבר אחד חשוב היה חסר לי בפירמידה הזאת לפני כ-40 שנים, וזו ההוצאה הקלורית, קרי הפעילות הגופנית. בנוסף חסרה לי פירמידת מזון שמטרתה הרזיה.
לפני כ-20 שנה התארחתי במחלקה לתזונה רפואית של אוניברסיטת הרווארד בבוסטון, ארצות הברית. בין יתר הדברים להם נחשפתי שם, היה דיון בפיתוח, שנכשל, של גלולת הרזיה.
כמו כן נחשפתי לפירמידת המזון החדשה של הרווארד, שכללה בתחתיתה פעילות גופנית על בסיס יומיומי.
נושא הפירמידה עשה רעש גדול והתפרסם בכלי התקשורת העולמיים כחידוש מרענן.
אלא מה?
כשראיתי את הפרסומים בישראל, חשכו עיני – הפירמידה הישראלית עשתה "ברית מילה" לפירמידה המקורית והשמיטה את הפעילות הגופנית, השמיטה את נטילת המולטיוויטמין מדי יום, ואת נטילת הסידן וטיפות וויטמין D כל ערב.
רק בשנים האחרונות התחילו להוסיף את הפעילות הגופנית כבסיס לפירמידה הישראלית.
אז זה הזמן לעשות חסד עם "הגברת הזקנה" - הפירמידה הוותיקה, שהיא כל כך רלוונטית גם כיום.
לפני כ-17 שנה יצרתי פירמידת מזון ובה הוספתי לא רק את הפעילות הגופנית, אלא גם את ההעשרה במולטיויטמין, בויטמין D על בסיס יומיומי, כל זאת בנוסף לפעילות הגופנית שכיכבה בתחתית פירמידת המזון, אותה חילקתי לכל המתאמנים שעברו בתכניות ההרזיה השונות, אותן העברתי בכל רחבי המדינה.
לפני 7 שנים יצרתי פירמידת מזון מיוחדת להרזיה ואת שתיהן אני מביא בפניכם כאן. נסו להשתמש בצורת ההמחשה הזו. בתאבון. פירמידת מזון לשמירה על המשקל פירמידת מזון אכילה בריאה להרזיה
Commenti